HTML

Impresszum

A Reálszisztéma - Marco Polo Származtatott Abszolút Hozam Alap célja, hogy a hazai állampapír kamatokat meghaladó hozamot tegyen elérhetővé a Befektetők részére. Ezt az alapot kezelem én Bakács Tamás.

Befektetési tapasztalataimat és szakmai tudásomat külföldön szereztem. Több éves felsőfokú tanulmány elvégzése után többek között dolgoztam az Arthur Andersen LLP nemzetközi könyvvizsgáló vállalat globális pénzügyi tanácsadói részlegén New Yorkban, a Baillie Gifford & Co. nevű Edinburgh, Skóciában működő nemzetközi alapkezelő vállalatnál és az Alma-Ata, Kazahsztánban működő Compass Asset Management nevű fedezeti alapkezelő vállalatnál, mint portfolió menedzser és vezető elemző.

Felfedezők útján

Ezzel bloggal elindítok egy alternatív tőzsdei fórumot, ahol olyan részvényekről, szektorokról és trendekről szeretnénk majd vitát indítani, amelyekről nem igen tudnak itthon, vagy ha igen, akkor egy újszerű megvilágításban szerepelnek majd. A valóságos helyzetet csak szélesebb összefüggésében ismerhetjük meg, amit a hosszú távú befektetőknek mindig szem előtt kell tartani. Mivel a tőzsde ritkán ad lehetőséget a teljes kép megismerésére, hogy a megfelelő döntést meghozzuk, fontosnak tartom hogy minél szélesebb látókörrel rendelkezzünk. Ezért érdemes új befektetési story-kat meghallgatni, vagy régi nézeteinket egy új szemléletben átgondolni…

Portfilio.hu hírek

Hazai befektetésekhez

Politikai bizonytalanságok Peruban

2011.06.14. 12:46 Conqueror

 A múlt héten lezajlott perui elnökválasztás, és az azt megelőző várakozások jelentős bizonytalanságot hoztak a piacra, különösen a dél-amerikai országban tevékenykedő külföldi bányavállalatok számára. A választás győztese, a baloldali Ollanta Humala ugyanis már jelöltként tett arra utaló kijelentéseket, miszerint az országban működő, elsősorban kanadai és ausztrál bányavállalatokkal kötött szerződések újratárgyalására készül. A bizonytalanságot tovább fokozták a bányatársaságok tevékenysége elleni tiltakozások a Humala legfőbb szavazóbázisát adó déli tartományokban. A választási eredmények kihirdetését követően 12%-ot zuhant a perui tőzsdeindex, majd ezt követően Humala próbálta megnyugtatni a befektetőket. A legutóbbi fejlemények alapján úgy tűnik az előzetesen felmerült általános adó helyett csupán egy különadót vetnek ki a bányatársaságokra, ennek mértékét pedig az egyes felekkel való külön egyeztetés folyamán határoznák meg, a vállalatok profit marginjait is figyelembe véve.

Az eredeti várakozásokhoz képest ez az intézkedés valamelyest pozitívnak mondható a bányaszati szektor részéről, különösen azért is, mivel az megközelítőleg 40 milliárd dollárnyi külföldi befektetés áramlott az elmúlt években az országba az új bányaprojektek finanszírozása céljából. A nagyobb nemzetközi vállalatok közül az intézkedés olyan neveket érinthet, mint az XStrata vagy a Teck Resources , de a jelentősebb külföldi rézkitermelők közül a Freeport McMoran-re is hatást gyakorolhat. Mivel jelenleg Peruban számos rézbánya-projekt kialakítása zajlik, így ezek esetleges leállítása hosszabb távon is meghatározhatja a réz világpiaci árának alakulását. A legkedvezőtlenebb helyzetbe azonban az ezüstbányák kerülhetnek, hiszen többük működési eredménye túlnyomórészt Peruból származik, és az ezüst piacán uralkodó nyomás sem kedvező számukra. Az utóbbi csoportból mindenesetre figyelmet érdemelhet a Hochschild Mining, a Pan American Silver és a Bear Creek Mining, hiszen az elmúlt hónapok folyamán jelentős mínuszokat produkáltak, ugyanakkor jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek.

 

Have a profitable day!

Szólj hozzá!

Címkék: politika peru tőzsde ezüst réz befektetések befektetesek útján felfedezők nyersanyagok portfolioblogger conqueror felfedezők útján

A bejegyzés trackback címe:

https://conqueror.blog.hu/api/trackback/id/tr292982930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása