HTML

Impresszum

A Reálszisztéma - Marco Polo Származtatott Abszolút Hozam Alap célja, hogy a hazai állampapír kamatokat meghaladó hozamot tegyen elérhetővé a Befektetők részére. Ezt az alapot kezelem én Bakács Tamás.

Befektetési tapasztalataimat és szakmai tudásomat külföldön szereztem. Több éves felsőfokú tanulmány elvégzése után többek között dolgoztam az Arthur Andersen LLP nemzetközi könyvvizsgáló vállalat globális pénzügyi tanácsadói részlegén New Yorkban, a Baillie Gifford & Co. nevű Edinburgh, Skóciában működő nemzetközi alapkezelő vállalatnál és az Alma-Ata, Kazahsztánban működő Compass Asset Management nevű fedezeti alapkezelő vállalatnál, mint portfolió menedzser és vezető elemző.

Felfedezők útján

Ezzel bloggal elindítok egy alternatív tőzsdei fórumot, ahol olyan részvényekről, szektorokról és trendekről szeretnénk majd vitát indítani, amelyekről nem igen tudnak itthon, vagy ha igen, akkor egy újszerű megvilágításban szerepelnek majd. A valóságos helyzetet csak szélesebb összefüggésében ismerhetjük meg, amit a hosszú távú befektetőknek mindig szem előtt kell tartani. Mivel a tőzsde ritkán ad lehetőséget a teljes kép megismerésére, hogy a megfelelő döntést meghozzuk, fontosnak tartom hogy minél szélesebb látókörrel rendelkezzünk. Ezért érdemes új befektetési story-kat meghallgatni, vagy régi nézeteinket egy új szemléletben átgondolni…

Portfilio.hu hírek

Hazai befektetésekhez

Miért kell a világnak a kálisó…?

2010.09.03. 17:00 Conqueror

Miért kell a világnak a kálisó?

Az első utunkkal a mezőgazdaság terére kalandozunk, mivel ez az egyik legfontosabb befektetési terület a következő pár évben, és  nem véletlenül látok ebben hatalmas jövőt. A 2007-es és a 2008-as év első félévben tapasztalt árupiaci hisztéria szinte minden commodity termék árát az egekbe lökte, és egyben az élelmiszer árakat is rekord szintekre vitte, véleményem szerint egy csekély bevezető volt egy olyan világban, ahol ennél jelentősebb áremelkedéseket fogunk tapasztalni egyes kulcsfontosságú élelmiszer árúk terén.

Ilyen nyersanyag szerintem a potash, vagy magyar nevén a kálisó, mely az utóbbi hetekben a média középpontjába került, és amiről az itt referált, velem készült cikkben lehet olvasni. A cikk témája ugyanis a múlt héten nagy port kavart, rekord vállalati felvásárlási ajánlat, amit a világ egyik legnagyobb bányászati vállalata az ausztrál BHP Billiton tett közzé, megcélozva egyik kedvenc portfolió részvényemet, a kanadai Potash Corporation-t. A hírre persze a Potash részvényei órásít emelkedtek és azóta is jóval az ajánlati ár fölött vannak. Érdekes hogy új hírek szinte folyamatosan jönnek ki azóta, hogy BHP bejelentette ajánlatát, és folyik a harc, hogy ki fogja végül felvásárolni a mezőgazdasági alapanyag termelő óriást.

 

Hogy miért is jöhet ekkora felvásárlás létre, mi motiválhatja a felvásárlót és legfőképpen, hogy én miért vásárlok ilyen részvényeket a Marco Polo nevű befektetési alapomba, kiderül a www.tozsdeforum.hu megjelent újság cikkből.

Have a profitable day!

Szólj hozzá!

Címkék: kína tőzsde globális növekedés befektetések peak útján felfedezők oil nyersanyagok portfolioblogger potash conqueror uralkali kálisó bhp billiton

A bejegyzés trackback címe:

https://conqueror.blog.hu/api/trackback/id/tr662269347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása