HTML

Impresszum

A Reálszisztéma - Marco Polo Származtatott Abszolút Hozam Alap célja, hogy a hazai állampapír kamatokat meghaladó hozamot tegyen elérhetővé a Befektetők részére. Ezt az alapot kezelem én Bakács Tamás.

Befektetési tapasztalataimat és szakmai tudásomat külföldön szereztem. Több éves felsőfokú tanulmány elvégzése után többek között dolgoztam az Arthur Andersen LLP nemzetközi könyvvizsgáló vállalat globális pénzügyi tanácsadói részlegén New Yorkban, a Baillie Gifford & Co. nevű Edinburgh, Skóciában működő nemzetközi alapkezelő vállalatnál és az Alma-Ata, Kazahsztánban működő Compass Asset Management nevű fedezeti alapkezelő vállalatnál, mint portfolió menedzser és vezető elemző.

Felfedezők útján

Ezzel bloggal elindítok egy alternatív tőzsdei fórumot, ahol olyan részvényekről, szektorokról és trendekről szeretnénk majd vitát indítani, amelyekről nem igen tudnak itthon, vagy ha igen, akkor egy újszerű megvilágításban szerepelnek majd. A valóságos helyzetet csak szélesebb összefüggésében ismerhetjük meg, amit a hosszú távú befektetőknek mindig szem előtt kell tartani. Mivel a tőzsde ritkán ad lehetőséget a teljes kép megismerésére, hogy a megfelelő döntést meghozzuk, fontosnak tartom hogy minél szélesebb látókörrel rendelkezzünk. Ezért érdemes új befektetési story-kat meghallgatni, vagy régi nézeteinket egy új szemléletben átgondolni…

Portfilio.hu hírek

Hazai befektetésekhez

Több mint 30%-kal emelkedhet a szén ára

2011.01.06. 16:39 Conqueror

 A közelmúlt heves esőzéseinek következtében fél évszázada nem látott árvíz pusztít az ausztrál Queensland tartományban, a katasztrófa által sújtott terület nagyjából akkora, mint Németország és Franciaország együttvéve. A közlekedés szinte lehetetlenné vált, a szénbányák háromnegyedében pedig be kellett szüntetni a munkát, a termelés bizonyos helyeken előreláthatólag csak 2-3 hónap múlva indulhat újra. Ez elég komoly problémát jelent, hiszen Ausztrália a világ vezető kohászati szénkitermelője, mintegy 40%-kal járul hozzá a globális szénkereskedelemhez, továbbá Japán, Kína és India acéliparának első számú beszállítója. A termelés kiesésének következtében a 300 dolláros tonnánkénti árat is elérheti a „fekete gyémánt”, ami 33%-os drágulást jelent – számol be a Bloomberg. Ez jelentős többletköltségeket róhat az elsődleges vevőknek tekinthető ázsiai acélgyártókra, akik készleteik apadásával kénytelenek lesznek más országokból, főként Kanadából importálni a szükséges szenet. Ugyanakkor a  queensland-i áradások következtében a termés jelentős része tönkrement, ami szintén érzékenyen érinti a világ negyedik legnagyobb búzaexportőrét…

 

Have a profitable day!

 

 

2 komment

Címkék: ausztrália tőzsde globális szén befektetések befektetesek útján felfedezők nyersanyagok portfolioblogger conqueror felfedezők útján acélgyártás

A bejegyzés trackback címe:

https://conqueror.blog.hu/api/trackback/id/tr852565320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tombolatom 2011.01.06. 20:23:13

Nem akarok az egyetlen hozzászólód lenni, de mivel már dicsértem az alapodat másoknak ezért szivesen olvastam ezt az írásodat is.

Igazad van, de azért mint mindíg ilyenkor nem árt óvatosnak is lenni. A szén már 70%-ot ment fel tavaly. Ez az áradás meglesz oldva, de még lehet van pár nap a szénbányák részvényeiben vagy akár az acélgyártók is jók lehetnek, ha csökken az acélgyártás kínában és növekszik az ára. Én kerestem ma is a PCX szébányával és az ANR is jó vétel lehet pár napra, de ezekről a hajókról is menekülök amint egyet tüsszentenek mert a REE (ritkaföldfém) és ezüst lufi is nagyon ereszt a tőzsdén -10%-at esve, ahogy ezt írom.

Conqueror · http://www.rbroker.hu 2011.01.10. 17:16:46

Szia
Elnézést a késői válaszért. A ritkaföldfémekkel kapcsolatban hosszabb, 3-5 éves távon gondolkodok. Lehet, hogy idő kell míg kiforrja magát az "iparág", de maguk a ritkaföldfémek stratégiai fontossággal bírnak. Persze itt is meg kell találni a megfelelő vállalatokat. A REE-t ugyan nem ismerem, viszont ránézésre ez egy kisebb cég, kezdeti stádiumban lévő projektekkel, a decemberi több mint 50%-os rally-ja után pedig érthető, hogy rövid távon shortolod.
Köszönöm a hozzászólást!
süti beállítások módosítása